Jeep Patriot Forums banner

Usługa Jeep VIN do Build Sheet

42K views 39 replies 19 participants last post by  Joseph Jr  
#1 ·
Chcesz kartę budowy dla swojego MK?
Próbujesz dowiedzieć się, jakie masz opcje, takie jak FDI lub FDII?
Chcesz kupić i musisz potwierdzić opcje, takie jak skrzynia biegów?

Wszystko, czego potrzebujesz, to numer VIN!

Skopiuj i wklej poniższy link (bez cudzysłowów) do przeglądarki, a następnie zastąp xxxx.... swoim 17-cyfrowym numerem VIN i powinieneś otrzymać kartę budowy swojego pojazdu w formacie PDF. Litery są uwzględniane wielkości liter. Nie uwzględniaj myślników.

http://www.jeep.com/webselfservice/BuildSheetServlet?vin=xxxxxxxxxxxxxxxxx

#2 · (Edited)
EDIT: Odkryłem, że trzeba kliknąć na link, a następnie wpisać swój numer VIN w pasku adresu. Kopiowanie i wklejanie doprowadziło mnie do strony błędu

#3 ·
Cóż, to jest po prostu wspaniałe. Pobralem oba i porównałem je. Żadnych niespodzianek, ale czy ktoś wie, co oznacza "Firm Feel Power Steering", ponieważ nie widziałem opcji "sloppy power steering". A "Rear Seat Heat Ducts"? Gdzie one są?

#4 ·
Cóż, to jest po prostu wspaniałe. Pobralem oba i porównałem je. Bez niespodzianek, ale czy ktoś wie, co oznacza Firm Feel Power Steering, skoro nie widziałem opcji "kiepskiego wspomagania kierownicy". A tylne kanały ogrzewania siedzeń? Gdzie one są?
Może "firm feel" to jak nazwa ich marki dla wspomagania kierownicy? Jeśli chodzi o kanały ogrzewania tylnych siedzeń, to znajdują się pod przednimi siedzeniami.

#30 ·
Dzięki za ten link, stary, szukałem rozmiaru opon, ale nie byłem pewien, ponieważ to wersja północna (informacje niedostępne w Internecie lub sprzeczne), teraz jestem pewien... 215 65 17!
Możesz jechać 225/65/17 bez obcierania lub podnoszenia lub 235/70/16. Oba działają dobrze. Toyo produkuje świetną oponę. A/T ll All terrain działa dobrze w terenie. 225/65/17 to mój rozmiar. 2011 pat sport. Przekładnia CVT.

#10 ·
Dzięki za link. Teraz mam niezbity dowód na to, że mój 2011 ma skrzynię biegów cvt ll, ale nie ma chłodnicy oleju. Myślałem o zrobieniu haka holowniczego, ale nie byłem pewien, czy to zrobić ze względu na przebieg 94 tys. Teraz chcę zamontować chłodnicę oleju, aby pomóc w ewentualnym holowaniu na duże odległości. Jakieś przemyślenia?

#11 ·
To powinno być prawdopodobnie w innej sekcji, ale w każdym razie dodanie chłodnicy oleju silnikowego na pewno nie zaszkodzi podczas holowania na duże odległości, chociaż starałbym się utrzymać jak najmniejszy ładunek.

Byłbym również pewien, że płyn przekładniowy i filtry zostały niedawno serwisowane i można rozważyć dodanie chłodnicy skrzyni biegów z rynku wtórnego wraz z fabryczną, aby pomóc w obniżeniu temperatury skrzyni biegów.

#12 ·
Chcesz arkusz budowy dla swojego MK?
Chcesz kupić i musisz potwierdzić opcje, takie jak która skrzynia biegów?

Skopiuj i wklej poniższy link (bez cudzysłowów) do przeglądarki, a następnie zastąp xxxx.... swoim 17-cyfrowym numerem VIN i powinieneś otrzymać arkusz budowy swojego pojazdu w formacie PDF. Litery rozróżniają wielkość liter. Nie uwzględniaj myślników.

"http://www.jeep.com/webselfservice/BuildSheetServlet?vin=xxxxxxxxxxxxxxxxx"

#13 ·
Dzięki za udostępnienie. Karta budowy będzie bardzo przydatna w przyszłości.

• Like
Reactions: Sandstone
#36 ·
#15 ·
Dostałem 6 pustych stron, kliknąłem przycisk pobierania i już tam były! Dobra informacja. Dzięki, Gned

#17 ·
#18 ·
Chcesz arkusz budowy dla swojego MK?

Skopiuj i wklej poniższy link (bez cudzysłowów) do przeglądarki, a następnie zastąp xxxx.... swoim 17-cyfrowym numerem VIN i powinieneś otrzymać arkusz budowy swojego pojazdu w formacie PDF. Litery są uwzględniane wielkości liter. Nie uwzględniaj myślników.

To zadziałało świetnie, dzięki!

#19 ·
Piaskowiec,

Spróbowałem, bardzo fajnie zobaczyć, co mówiła specyfikacja, nawet będąc z moim najstarszym, kiedy po raz pierwszy kupiłem (jego pierwszy nowy pojazd) Bardziej zależało mi na transakcji i na tym, że to podstawowy Jeep, niż na specyfikacji na oknie.
W specyfikacji podano dodatkowe 6,5 galona benzyny (co pomijam lub czego nie rozumiem w tej linii?)

Nadal działa świetnie po wymianie skrzyni biegów/sprzęgła, trzymam kciuki x

Dziękuję, fajnie zobaczyć 11 lat później,

Rich

#22 · (Edited)
Dzięki za opublikowanie tego linku. Potwierdził, że mój Pat ma 6-biegową skrzynię biegów (lokalny warsztat mówił mi, że mój numer VIN wskazuje, że to CVT). Chcę, aby płyn i filtr zostały wymienione przy przebiegu 115 tys. mil, ponieważ nie wiem, czy którykolwiek z poprzednich właścicieli serwisował skrzynię biegów.

#23 ·

Skopiuj i wklej poniższy link (bez cudzysłowów) do przeglądarki, a następnie zastąp xxxx.... swoim 17-cyfrowym numerem VIN i powinieneś otrzymać kartę budowy swojego pojazdu w formacie PDF. Litery rozróżniają wielkość liter. Nie uwzględniaj myślników.

Bardzo dziękuję. To było szybkie

• Like
#25 ·
Chcesz kupić i musisz potwierdzić opcje, takie jak która skrzynia biegów?

Czy jest szansa, że to tylko dla USA? Wpisałem swój numer VIN i wyświetlił się komunikat "Nie znaleziono żadnych rekordów odpowiadających podanemu numerowi VIN"

#27 ·
Czy istnieje szansa, że dotyczy to tylko USA? Wpisałem mój numer VIN i wyświetlił się komunikat „Nie znaleziono żadnych rekordów odpowiadających podanemu numerowi VIN”
Upewnij się, że nie ma żadnych pustych miejsc, ani przed, ani po numerze VIN. Skopiowałem i wkleiłem mój numer VIN i otrzymałem ten sam błąd, a potem zauważyłem, że na końcu była dodatkowa spacja. Usunąłem ją i zadziałało.

#26 ·
Działało z numerem VIN z Wielkiej Brytanii, więc nie jestem pewien, dlaczego nie działało z Twoim.

Przetestowałem to z tym kanadyjskim Patriotem i zadziałało:

Image

Image

#28 ·
To zadziałało z brytyjskim numerem VIN, więc nie jestem pewien, dlaczego nie zadziałało z twoim.

Próbowałem z tym kanadyjskim Patriotem i zadziałało:
Masz całkowitą rację. Odwróciłem 2 cyfry w środku numeru VIN. Kiedy to poprawiłem, zadziałało idealnie. Przepraszam.

#33 ·
Schodząc z tematu, ale klikanie, które słyszysz, może być spowodowane uszkodzonym zewnętrznym przegubem CV.
Dzięki za sugestię, ale to nie jest dźwięk, który teraz słyszę.

Sprawdziłem raport mechanika i stwierdził on: "Opony są za duże. Ocierają się o wewnętrzną wykładzinę błotnika. Dystanse nie są zalecane. Brak widocznego zużycia opony"

#34 ·

Skopiuj i wklej poniższy link (bez cudzysłowów) do przeglądarki, a następnie zastąp xxxx.... swoim 17-cyfrowym numerem VIN i powinieneś otrzymać kartę budowy swojego pojazdu w formacie PDF. Litery są uwzględniane wielkości liter. Nie uwzględniaj myślników.

DZIĘKUJĘ!

#40 ·

Skopiuj i wklej poniższy link (bez cudzysłowów) do przeglądarki, a następnie zastąp xxxx.... swoim 17-cyfrowym numerem VIN i powinieneś otrzymać kartę budowy swojego pojazdu w formacie PDF. Litery rozróżniają wielkość liter. Nie uwzględniaj myślników.

"http://www.jeep.com/webselfservice/BuildSheetServlet?vin=xxxxxxxxxxxxxxxxx"
Dziękuję za link

• Like