Jeep Patriot Forums banner
33K views 22 replies 9 participants last post by  Irontooth  
#1 ·
Hej...ok, nie wiedziałem, dopóki nie dostałem swojego Patriota, że radio, które jest w nim obecnie, nie jest właściwe. Jeep sam powiedział, że nie może uzyskać dostępu do niczego, nie może aktywować UConnect, ponieważ zostało stworzone dla modeli po 2011 roku.
Image
Sirius Xm nie działa, nie mogę połączyć z nim telefonu. Muszę użyć adaptera, aby słuchać muzyki.

Moje pytanie brzmi: jaki rozmiar radia powinienem kupić, aby zastąpić to, które nie działa?

To zostało wzięte z Jeepa z 2015 roku i włożone do 2011 roku, nie działa. Potrzebuję tylko radia, które będzie działać i ma Bluetooth. Potrzebuję tylko pomocy w ustaleniu, jak duży jest ten ekran, żeby nie trzeba było dodawać więcej części przy wyjmowaniu tego.

#2 ·
Mimo że radio może pochodzić z 2015 roku, nadal będzie działać w 2011 roku, chyba że jest zepsute, co jest dość powszechne. YouTube jest pełen filmów o problemach z radiami Jeep/Chrysler i sposobach ich naprawy. Niestety, naprawa ich przekracza możliwości większości ludzi. Niestety, radia nie mają "standardowego" rozmiaru... większość fabrycznych radiów nie ma. Zatem, chyba że zdecydujesz się na coś w rodzaju radia z systemem Android, które jest specjalnie dopasowane do Twojego Jeepa, będziesz potrzebować zestawu adaptera deski rozdzielczej, aby coś pasowało. Jeśli szukasz czegoś niedrogiego, prawdopodobnie będziesz chciał standardowe radio w rozmiarze "double DIN" z zestawem adaptera deski rozdzielczej Chryslera. Jeśli masz elementy sterowania radiem w kierownicy, potrzebujesz również adaptera okablowania, aby również działały. Ewentualnie możesz kupić coś takiego, co zawiera wszystko, czego potrzebujesz:

Mam model 10,1 cala i uwielbiam go.

#21 ·
Chociaż radio może być z 2015 roku, nadal będzie działać w 2011 roku, chyba że jest zepsute, co jest dość powszechne. YouTube jest pełen filmów o problemach z radiami Jeep/Chrysler i sposobach ich naprawy. Niestety, naprawa przekracza możliwości większości ludzi. Niestety, radia nie mają "standardowego" rozmiaru... większość fabrycznych radiów nie ma. Więc, chyba że zdecydujesz się na coś takiego jak radio z Androidem, które jest specjalnie dopasowane do Twojego Jeepa, będziesz potrzebować zestawu adaptera deski rozdzielczej, aby coś pasowało. Jeśli szukasz czegoś niedrogiego, prawdopodobnie będziesz chciał standardowe radio w rozmiarze "double DIN" z zestawem adaptera deski rozdzielczej Chryslera. Jeśli masz elementy sterowania radiem w kierownicy, potrzebujesz również adaptera okablowania, aby je uruchomić. Ewentualnie możesz kupić coś takiego jak jedno z tych, które zawierają wszystko, czego potrzebujesz:

Mam model 10,1 cala i uwielbiam go.
Ja też mam 10,1 cala. W zestawie z dopasowaną do deski rozdzielczej ramką i instaluje się w mniej niż godzinę. Android Auto i You Tube lub Amazon Music to wszystko, czego potrzebuję, ale każda dostępna w sklepie Play aplikacja załaduje się i będzie działać dobrze.

#4 ·
#5 ·
Przyznaję, że ten podoba mi się najbardziej, zachowując prostotę jak prawdziwy Jeep 2009-2010 Jeep Patriot Am Fm Cd Player Radio Receiver 143970 | eBay

Mimo że brzmi to tak, jakby ten podobał Ci się trochę bardziej 2007 - 2017 Jeep Dodge Chrysler Radio RES Mail-in REPAIR SERVICE | eBay
Tak, ale to nie działa i muszę słuchać muzyki lub podcastów. Nie mogę ciągle sięgać po telefon, żeby przełączać piosenki itp. podczas jazdy. Potrzebuję nowego, który będzie działał

#6 ·
Sprawdź crutchfield.com. Powiedzą ci wszystko, czego potrzebujesz, aby radioodtwarzacz aftermarket działał w twoim Jeepie. Nie wiem, czy wysyłają do Jersey, ale przynajmniej możesz znaleźć numery części itp.

#8 ·
Zazwyczaj używam Pandory, przez kabel aux w Jeepie, ale Bluetooth w ciężarówce. Od jakiegoś czasu nawet nie używałem kabla aux w Jeepie, a kiedy dużo go używałem, to z odtwarzaczem MP3, haha.

Chociaż jeśli bardzo zależy ci na Bluetooth w Jeepie, możesz stwierdzić, że to działa trochę lepiej, został zaprojektowany dla jednego i wydaje się być sprzed 2011 roku. OEM 08-12 Dodge Journey Radio Phone Control Panel AM FM CD DVD MP3 Disc Changer | eBay

#10 ·
Hej...ok Nie wiedziałem, dopóki nie dostałem mojego Patriota, że radio, które jest w nim obecnie, nie jest właściwe. Jeep sam powiedział, że nie mogą uzyskać dostępu do niczego, czego nie mogą aktywować UConnect, ponieważ zostało stworzone dla modeli po 2011 roku. View attachment 96584
Sirius Xm nie działa, nie mogę połączyć z nim telefonu. Muszę użyć adaptera, aby słuchać muzyki.

Moje pytanie brzmi, jaki rozmiar radia powinienem kupić, aby zastąpić to, które nie działa?

Ten został wzięty z Jeepa z 2015 roku i włożony do 2011 roku, nie działa. Potrzebuję tylko radia, które będzie działać i ma Bluetooth. Potrzebuję tylko pomocy w ustaleniu, jaki rozmiar ma ten ekran, abym nie musiał dodawać więcej części podczas wyjmowania tego.
Skontaktuj się z mygig.com i powiedz im, czego potrzebujesz. Otrzymasz używany/odnowiony fabryczny zamiennik z nawigacją lub bez, w zależności od preferencji. W prawym dolnym rogu małym drukiem na panelu radia znajduje się model, który aktualnie posiadasz. RBZ to U-Connect z Sirius i bez nawigacji.
RHB to U-Connect z Sirius i nawigacją. Twoja antena Sirius jest używana do Sirius i nawigacji. Po prostu podłącz i graj. Z Bluetooth naprawdę możesz zaoszczędzić trochę pieniędzy i zapomnieć o subskrypcji Sirius.
Radia Mygig są bardzo ładne i nie mają widocznych wad. Wierzę, że udzielą Ci również rabatu za wymianę. Ten, który kupiłem, był RHB i działał i wyglądał jak nowy. Nie miałem problemu z subskrypcją Sirius przez krótki czas, kiedy je miałem. Od tego czasu przeszedłem na 10,1-calowy moduł z systemem Android od dostawcy z rynku wtórnego, a moja muzyka i podcasty pochodzą z Internetu. You Tube, Spotify, Amazon Music itp. Zasadniczo wbudowany tablet z niesamowitym dźwiękiem i wszystkimi dodatkami tabletu. Sprzedawany specjalnie do deski rozdzielczej mojego Jeepa Patriot.

#11 ·
Hej...ok, nie wiedziałem, dopóki nie dostałem mojego Patriota, że radio, które jest w nim obecnie, nie jest właściwe. Jeep sam powiedział, że nie mogą uzyskać dostępu do niczego, czego nie mogą aktywować UConnect, ponieważ zostało to zrobione dla modeli po 2011 roku. View attachment 96584

Moje pytanie brzmi, jaki rozmiar radia powinienem dostać, aby zastąpić to, które nie działa?

To zostało wzięte z Jeepa z 2015 roku i włożone do 2011 roku, nie działa. Potrzebuję tylko radia, które będzie działać i ma Bluetooth. Potrzebuję tylko pomocy w ustaleniu, jaki rozmiar ma ten ekran, abym nie musiał dodawać więcej części podczas wyjmowania tego.
Jedną rzeczą, którą wydają się pomijać inne odpowiedzi, jest to, że uConnect jest oddzielnym modułem od jednostki głównej radia. Możesz zamienić dowolną jednostkę główną bez utraty informacji o parowaniu Bluetooth.

Jeśli oryginalna naklejka nie pokazuje, że Twój Patriot jest wyposażony w uConnect, żadna jednostka marki Mopar nie będzie obsługiwać Bluetooth. Możesz jednak dodać moduł uConnect (znany jako moduł komunikacji telematycznej Jeep Compass Patriot 2011 - 2017 OEM numer części 5064634AK) i zlecić dealerowi włączenie modułu w komputerze pojazdu (dealer jest jedyną osobą, która może włączyć moduł i jeśli uda Ci się go do tego skłonić, spodziewaj się zapłacić ~250 $).

Jeśli jesteś zainteresowany, myślę o sprzedaży mojego fabrycznie nowego, nigdy nie rozpakowanego odbiornika nawigacji multimedialnej Pioneer AVIC-5200NEX i modułu SiriusXM na eBay. Mam wszystkie akcesoria instalacyjne i wiązkę przewodów z Crutchfield, ale wiązka jest przeznaczona dla Jeepa wyposażonego w uConnect z elementami sterowania na kierownicy. Wiązka, której potrzebujesz, jest dość tania w Crutchfield.

#12 ·
Jedną rzeczą, którą wydają się pomijać inne odpowiedzi, jest to, że uConnect jest oddzielnym modułem od jednostki centralnej radia. Możesz wymienić dowolną jednostkę centralną bez utraty informacji o parowaniu Bluetooth.

Jeśli oryginalna naklejka nie pokazuje, że Twój Patriot jest wyposażony w uConnect, żaden moduł marki Mopar nie będzie obsługiwał Bluetooth. Możesz jednak dodać moduł uConnect (znany jako moduł telematyczny Jeep Compass Patriot 2011 - 2017 o numerze OEM 5064634AK) i zlecić dealerowi włączenie modułu w komputerze pojazdu (dealer jest jedyną osobą, która może włączyć moduł i jeśli uda Ci się go do tego nakłonić, spodziewaj się zapłacić ~250 $).

Jeśli jesteś zainteresowany, myślę o sprzedaży mojego fabrycznie nowego, nigdy nie rozpakowanego odbiornika nawigacji multimedialnej Pioneer AVIC-5200NEX i modułu SiriusXM na eBay. Mam wszystkie akcesoria instalacyjne i wiązkę przewodów od Crutchfield, ale wiązka jest przeznaczona do Jeepa wyposażonego w uConnect z elementami sterowania na kierownicy. Wiązka, której potrzebujesz, jest dość tania w Crutchfield.
Nie jestem pewien, jaki rozmiar ma to stereo. Nie chcę musieć kupować kolejnej wiązki. Chcę tylko inny podwójny din, który będzie pasował i działał bez problemów

#13 ·
#14 ·
Fabryczne radio nie jest podwójne DIN. Ma taką samą wysokość, ale jest nieco szersze. Aby zainstalować radio podwójne DIN, potrzebujesz adaptera deski rozdzielczej, takiego jak ten w tym linku:
Hmm dziękuję

#23 ·
Kupiłem jednostkę centralną Joying z pełną listwą ozdobną Compass/Patriot z drugiej ręki od innego członka forum około rok temu. To model z Androidem 10. Naprawdę mi się podoba…

Jedną z rzeczy, o których niewiele się mówi w przypadku tych jednostek centralnych z większym ekranem, jest dostępność w sklepie Google Play aplikacji uruchamiających, przeznaczonych do użytku w pojeździe. Wśród aplikacji są CarLauncher, CarWebGuru i AGAMA car launcher. Do własnego użytku wybrałem CarWebGuru. Ma dziesiątki skórek, w tym kilka bardzo ładnych darmowych. Ma bardzo dobry (dla mnie) wbudowany odtwarzacz muzyki, a w zależności od skórki możesz mieć kompas, wysokościomierz, zegar (analogowy lub cyfrowy), prędkościomierz (cyfrowy lub analogowy), rejestratory podróży (na ekranie i przechowywane do przeglądania), aktywne mapy drogowe (z interfejsu API Google), wskazówki nawigacyjne w aplikacji (pobrane z Map Google), dostęp do wszystkich aplikacji na urządzeniu i wiele, wiele więcej, z których wiele można dostosować. Kilka funkcji wymaga dostępu do Internetu, takich jak warunki pogodowe i Mapy Google do nawigacji, które udostępniam, gdy chcę/potrzebuję ich, używając mojego iPhone'a jako osobistego hotspotu. Aby dać ci wyobrażenie o tym, jak bardzo można dostosować, jako doświadczenie edukacyjne wziąłem najprostszą skórkę, z tylko widżetem do wyświetlania prędkości lub zegara, i zbudowałem ją tak, aby zawierała praktycznie wszystkie powyższe funkcje z moim własnym obrazem tła.