Δεν έχω διορθώσει τίποτα. Απλώς, υποψιασμένος από διάφορα posts από Αμερικάνους χρήστες κυρίως, τύπωσα το TSB που αφορά στο φτιάξιμο του "ESP off" και πήγα να ρωτήσω στην αντιπροσωπεία. Φυσικά, τα παιδιά στη reception του service δεν το είχαν ξανακούσει, εγώ βιαζόμουνα υπερβολικά και έπρεπε να φύγω κι έτσι το αφήσαμε για το πρώτο service. Σαν απάντηση στον Αντώνη που ρώτησε σχετικά, τα TSB δεν είναι ανακλήσεις, είναι "επίσημες" τεχνικές λύσεις σε πιθανά προβλήματα που παρουσιάζουν τα αυτοκίνητα και είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε αντιπροσωπείας να τα εφαρμόσει χωρίς να το ζητήσεις. Από τη στιγμή όμως που θα πας με το TSB ανά χείρας και σου διαγνώσουν το πρόβλημα, είναι υποχρεωμένοι να το φτιάξουν χωρίς χρέωση.
Διαβάζοντας αυτές τις μέρες πάντως πιο διεξοδικά τα threads για το ESP off (πιο διαφωτιστικό το
http://www.jeeppatriot.com/forum/showthread.php?t=9895) κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το δικό μου αφού αποδέχεται (εν στάσει με νεκρό) την εντολή "esp off", δεν πρέπει να έχει πρόβλημα. Το κακό είναι ότι δεν το έχω δοκιμάσει σε χιόνι για να το τσεκάρω, και δεν θέλω να πηγαίνω τζάμπα στην αντιπροσωπεία να τους κάνω τον έξυπνο...
Κάτι που ανέφερε ο Αλέξης για το ότι θα ήταν καλύτερο σε χιονισμένη-γλιστερή διαδρομή να είναι ενεργοποιημένο το ESP, μάλλον έχει δίκιο και αυτό γιατί στον πάγο επεμβαίνει το TCS (Traction control) που είναι μέρος του ESP και κάνει θαύματα. Συμφωνώ ότι το ESP πρέπει να απενεργοποιείται μόνο σε extreme καταστάσεις, ή όταν θέλεις να κάνεις ταρζανιές. Ο Γιώργος που ανέφερε κάτι γλιστρήματα στο χιόνι, πιστεύω ότι οφείλονται περισσότερο στα ελαστικά - που παρεπιπτόντως καθορίζουν κατά 90% τις off-road δυνατότητες οποιουδήποτε αυτοκινήτου. Στα threads των Αμερικάνων δε θα δείτε ποτέ αναφορές σε θέματα συμπεριφοράς ελαστικών στο χιόνι, γιατί εκεί με το που μπαίνει ο χειμώνας αλλάζουν σε winter tires, και το θεωρούν αυτονόητο.
{...}